Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Wat is de exhibition planner en wat kan ik er mee ?

De Exhibition Planner is een online tool waarmee de deelnemers van uw evenement alle benodigde voorzieningen kunnen bestellen. Denk hierbij aan elektrische voorzieningen, standaanvullingen, het uploaden van grafische printbestanden en het bestellen van extra’s. In samenwerking met u als opdrachtgever vullen wij deze applicaties met producten en diensten. De vormgeving van de Exhibition Planner wordt aangepast aan de vormgeving van het evenement. Op deze wijze wordt de voorbereiding op technisch en organisatorisch gebied grotendeels digitaal verwerkt.

Wat is de inventory planner en wat kan ik er mee?

De Inventory Planner is de ideale tool om uw organisatie te ontzorgen het gebied van evenement- en standbouw materialen. Bano bewaart uw eigen materialen in haar magazijn en beheert het. Via een online portal kunt u de materialen bestellen die u nodig heeft. Bano zorgt er vervolgens voor dat ze tijdig afgeleverd worden. Na gebruik neemt Bano de materialen weer in en controleert deze, zodat alles weer compleet en netjes is voor een volgend gebruik.

Wat is interessant voor mij; kopen of huren?

Bent u van plan om bepaalde materialen of apparatuur regelmatig te gebruiken? Dan kan het lonen om over te gaan tot aanschaf. Het is belangrijk dat je de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. Factoren die meewegen bij het maken van een keuze tussen huur of koop zijn: de aanschafprijs, eventuele onderhoudskosten en de gebruiksfrequentie. Uiteraard kunnen onze medewerkers je adviseren bij het maken van een juiste keuze.

Wat is het verschil tussen verhuur en events?

Onder ‘Verhuur’ verstaan wij de losse verhuur van producten, ook wel ‘dry-hire’ genoemd. U haalt de materialen op bij Bano of wij leveren het af op de showlocatie. Daarna bent u als klant verantwoordelijk voor de installatie en bediening. Wij spreken van ‘Events’ op het moment dat wij het project met ons eigen personeel uitvoeren. Van de opbouw tot de bediening en aansluitend de afbouw.

Moet ik zelf de regie doen?

De term ‘regie’ is ruim op te vatten. Binnen onze branche kennen wij bijvoorbeeld regisseurs die zich specifiek richten op geluid, licht- of videotechniek. Daarnaast zijn er regisseurs die een volledig project regisseren. Bano kan in overleg met u als klant alle vormen van regie voor zijn rekening nemen. Het is maar net wat u wenst.

Wat doet een technical producer voor mij?

Een technical producer produceert het evenement op technisch gebied en zorgt er voor dat alle ‘touwtjes’ bij elkaar komen. Wij kunnen het project volledig voor u uit handen nemen met betrekking tot audiovisuele techniek en standbouw, zodat u zich zorgeloos kunt focussen op de inhoud.

Hoe kom ik tot een goed ontwerp van mijn evenement?

Het team van Bano bestaat uit specialisten. Door onze verschillende afdelingen onderling te laten brainstormen worden krachten gebundeld en komen de meest unieke ideeën tot stand. Wanneer u als klant vooraf kenbaar maakt binnen welk budget er gewerkt moet worden, kunnen wij er voor zorgen dat u het maximale uit dit budget haalt.

Wat doet Bano nog meer behalve het leveren van techniek?

Wij kunnen je ondersteunen in het gehele proces. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van de beursstand of evenement, waarbij we met behulp van 3D renders een levensechte impressie kunnen geven van het gewenste eindresultaat.

Welke techniek voor evenementen levert Bano?

Het succesvol organiseren van een event of bijeenkomst vraagt om slimme oplossingen op het gebied van techniek, creatie en logistiek. Bano heeft jarenlange ervaring met de technische verzorging van congressen, beurzen, festivals en sportevenementen. We weten welke vraagstukken u tegenkomt en kunnen u deskundig adviseren, zeker als ons team vroeg bij het proces wordt betrokken. Doordat we al ruim 50 jaar in het vak zitten, heeft event technology geen geheimen meer voor ons. Als turnkey leverancier kunnen wij u alle zorgen uit handen nemen en de technische realisatie van uw evenement van A tot Z verzorgen. Natuurlijk hebt u bij ons een vast aanspreekpunt. Zo is op ieder moment duidelijk wat de afspraken en wensen zijn en bent u voortdurend op de hoogte. Van eerste concept tot moment suprême: Bano levert altijd betrouwbare kwaliteit.

Waar moet ik op letten bij een locatie bezoek voor de techniek?

Er zijn verschillende dingen belangrijk bij een locatie bezoek zoals afmetingen van de zaal (inclusief hoogte), de aanwezige stroom aansluiting, mogelijkheden van internet en wifi, mogelijkheden laden lossen en tijden voor op en afbouw tijden.

Wat is een counter?

Een counter is een tafel of display die gebruikt kan worden voor productpresentaties en demonstraties. Counters zijn snel een eenvoudig op te bouwen. Er is de mogelijkheid om zelf rondom de counter plaats te nemen om zo je boodschap over te brengen aan anderen. Counters zijn er in alle verschillende vormen en maten.

Wat is een Fabric System?

Een Fabric System is een systeem dat gebruikt wordt voor presentatiewanden. Met dit systeem kan het formaat, de vorm en de hoogte naar wens worden bepaald. Er kan gekozen worden uit een rechte presentatiewand die recht is of met binnen- en buitenbochten. De hardware kan jarenlang hergebruikt worden waardoor de afbeelding of het formaat eenvoudig gewijzigd kan worden. De structuur is gemakkelijk op te bouwen. Het doek wordt op werkhoogte bevestigd om het vervolgens op de juiste hoogte te brengen.

Wat is DMX?

DMX is een protocol dat wordt gebruikt bij het aansturen van podium- en intelligente verlichting. Het DMX protocol is algemeen geaccepteerd en zorgt voor de verbinding tussen intelligente verlichting, dimmers en stuurtafels.

Mag je zomaar alles aan het dak hangen?

Wanneer er sprake is van rigging, dan moet dit op een verantwoorde wijze worden uitgevoerd. Dit om de veiligheid van publiek, bezoekers, sprekers en/of artiesten te waarborgen. Er moet dan ook goed worden nagedacht over alle factoren die een rol spelen bij het ‘vliegen’ van materialen. Denk bijvoorbeeld aan de zwaarte van de last, de hijsmiddelen die moeten worden gebruikt en de maximale belasting van de dakconstructie.

Wat zijn de standaard kleuren voor daglicht en kunstlicht?

De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in kelvin (K). Licht met een lage kleurtemperatuur wordt warmer van kleur ervaren dan licht met een hoge kleurtemperatuur.

Wat is 3-punts belichting?

Wanneer iets of iemand door een enkele lamp van voren wordt belicht is er weinig diepte zichtbaar. Door op drie verschillende plaatsen een lichtbron te plaatsen kan diepte worden gecreëerd.

Wat kan je doen om het geluid te beheersen op een evenement?

De beheersing van geluid is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de akoestiek van de ruimte of de keuze voor het type geluidssysteem. Bano kan u adviseren op het gebied van geluidsbeheersing met betrekking tot uw specifieke evenement. Neem gerust eens contact op met een van onze medewerkers.

Wat zijn gebruikelijke geluidsnormen voor evenementen?

Er is geen centrale regelgeving op dit gebied. De Wet geluidhinder richt zich niet op evenementen en dus hanteert iedere gemeente zijn eigen normering.

Wat is een technische rider van een band of artiest?

In een technische rider worden alle eisen beschreven die een band of artiest stelt op technisch gebied ten behoeve van een optreden. In de rider wordt aangegeven welke apparatuur er minimaal benodigd is en wat er wordt verwacht van de aanwezige crew.

Actief of passief speakersysteem: wat is het verschil?

Het verschil tussen een passieve en een actieve luidspreker zit hem in de aan- of afwezigheid van een ingebouwde versterker. Actieve luidsprekers beschikken over een ingebouwde versterkermodule en worden in sommige gevallen ook uitgerust met een digitale signaal processor (DSP), voor limiting, speakeroptimalisatie en een crossover functie. Een passieve luidspreker moet doormiddel van een externe versterker worden aangestuurd.

Line array systeem: Wat is het en wat is het voordeel?

Een line array is een luidsprekersysteem die wordt gevormd door meerdere identieke luidsprekers in een verticale kolom samen te voegen. In de meeste gevallen wordt een line array systeem opgehangen, wat er uit ziet als soort banaan van luidsprekers. Wanneer er geen mogelijkheid is om het systeem in te hangen, kan er voor gekozen worden om het systeem te stapelen (wat ook wel stacken wordt genoemd). Het voordeel van een line array systeem ten opzichte van een conventionele audioset is dat er een egalere klank bereikt kan worden, omdat de afzonderlijke luidsprekerzones elkaar niet beïnvloeden. Daarnaast kan het systeem vanwege de kleine horizontale spreidingshoek goed gericht worden, waardoor de omgeving minder last heeft van geluidshinder.

Wat is het verschil tussen een dymamische en een condensator microfoon?

Een dynamische microfoon is minder gevoelig dan een condensator microfoon. Zachte geluiden worden door een dynamische microfoon dan ook minder goed opgepakt. Het voordeel van een dynamische microfoon is dat deze minder omgevingsgeluid opvangt, waardoor dit type microfoon zich uitstekend leent voor gebruik op het podium. Ook bevatten dynamische microfoons minder elektronica dan condensator microfoons, waardoor een dynamische microfoon beter tegen een stootje kan. Een condensatormicrofoon moet worden gevoed met behulp van 48volt fantoomvoeding, die in de meeste gevallen wordt geleverd aangeleverd vanuit de mengtafel. Een condensatormicrofoon is gevoelig, kan hoge tonen beter weergeven en heeft een betere dynamiek dan een dynamische microfoon.

Welke draadloze frequenties zijn er?

Er is momenteel een hoop gaande op het gebied van frequenties. De frequenties tussen 790 en 862 MHz zijn vanaf 1 januari 2013 in gebruik voor mobiele telefonie en internet. Sindsdien kunnen draadloze microfoons die op deze frequenties werken storing ondervinden of mogelijk zelfs niet meer werken. Gebruikt u een microfoon in de frequentieband 863 – 865 MHz, dan kunt gewoon gebruik blijven maken van uw microfoon of zendersysteem. Ook het landelijk kanaal 63 (806 – 814 MHz) voor draadloze microfoons verdwijnt. Dit kanaal gebruiken podia, scholen, kerken en iedereen die met een paar zenders door het land reist. Die gebruikers ‘verhuizen’ naar de kanalen 39, 40 en 41 (614 – 638 MHz). Daarmee is voor draadloze microfoons landelijk minstens evenveel ruimte beschikbaar als nu op kanaal 63. (Bron: Agentschap Telecom)

Cookies

De cookies zijn noodzakelijk om de website goed draaiende te houden.

Privacy policy | Sluiten
Meer over cookies